Bij het koken zijn er drie belangrijke factoren waaraan u moet denken: apparatuur, omgeving en recepten. Afhankelijk van uw levensstijl en het soort voedsel dat u graag kookt, zijn deze factoren al dan niet belangrijk voor u. Een ovenvaste koekenpan die hoge temperaturen aankan, is essentieel als u vlees gemakkelijk wilt dichtschroeien. Evenzo is een goede roestvrijstalen pan onmisbaar als het gaat om het bakken van koekjes of andere baksels. Roestvrij staal is een van de populairste materialen voor keukenapparatuur vanwege zijn veelzijdigheid en betaalbaarheid. In vergelijking met andere materialen (zoals titanium) kost roestvrij staal ook niet veel. Toch weten de meeste mensen niet wat ze niet weten als het gaat om het kopen van de beste pannen van verschillende merken en prijsklassen. Roestvrijstalen pannen zijn een goede keuze voor een pannenset omdat ze duurzaam zijn en gemakkelijk schoon te maken. Vandaar dat we deze handige gids hebben opgesteld voor wie op zoek is naar meer informatie over dit onderwerp.
Wat is roestvrij staal?
Roestvrij staal is een duurzame staalsoort die bijna volledig uit ijzer bestaat. Omdat het van ijzer is gemaakt, wordt het beschouwd als een reactief metaal en zal het reageren met bepaalde ingrediënten die zuren bevatten. Daarom is het belangrijk roestvrij staal te bewaren in een goed uitgeruste keuken die vrij is van zure ingrediënten. Dit omvat alles van citrusvruchten, citroenen en tomaten, tot kiwi's en ananassen. Als u zure ingrediënten in uw keuken hebt, gebruik dan keramiek of glas in plaats van roestvrij staal om beschadiging van het materiaal te voorkomen.
Roestvrijstalen pannen: de beste merken en modellen.
Als het gaat om roestvrij staal, kunt u het beste gaan voor een model van de samenstelling 18/10 of 410 roestvrij staal. Hoewel dit de meest voorkomende soorten roestvrij staal zijn, zijn er letterlijk honderden andere soorten waaruit u kunt kiezen. Welke u krijgt, hangt grotendeels af van twee factoren: het soort materiaal dat u verkiest en de prijs. Bovendien kunnen roestvrijstalen pannen worden gemaakt in een reeks verschillende diktes, van dunne (geweldig voor sauzen) tot dikkere (ideaal voor het bakken van vlees).
Een goede tip bij het kopen van roestvrijstalen pannen is te kijken naar de fabrikant. In dit geval raden wij Nordic Ware, Cuisinart, All-Clad en Calphalon aan. Waarom? Omdat dit enkele van de meest populaire merken op de markt zijn, en ze zitten al een tijdje in het bakspel. Daarom kunt u er zeker van zijn dat de pannen die u van hen kiest van de hoogste kwaliteit zijn.
Verschillen tussen anti-aanbak en roestvrij staal
Pannen met antiaanbaklaag zijn tegenwoordig een hit vanwege hun veelzijdigheid en gemak. Ze zijn ook een goed alternatief voor roestvrij staal, omdat ze gemakkelijk kunnen worden afgewassen (zonder dat er agressieve chemicaliën aan te pas komen) en het materiaal niet beschadigen. Pannen met antiaanbaklaag daarentegen zijn gemaakt van een coating op polymeerbasis die helemaal niet duurzaam is. Dat wil zeggen, zelfs als je het goed wast, zal het er waarschijnlijk na een paar keer gebruik afslijten. Dit gezegd zijnde, zal de coating verdwenen zijn als u de pan gebruikt met zure ingrediënten (zoals kiwi's en ananas) of tomatensauzen.
Pannen met antiaanbaklaag en roestvrij staal hebben bepaalde verschillen. Terwijl roestvrij staal duurzamer is, is antiaanbaklaag rendabeler als het gaat om de hoeveelheid voedsel die u kunt bereiden. Als u op zoek bent naar een veelzijdige pan die hoge temperaturen aankan, is een pan met antiaanbaklaag zeker de juiste keuze.
Samenvatting
Wanneer u op zoek bent naar de beste roestvrijstalen pannen voor uw keuken, raden wij u aan te kiezen voor een model van 18/10 of 410 roestvrij staal. Dit zijn de meest voorkomende soorten roestvrij staal, die niet reageren met zure ingrediënten. U kunt ook op zoek gaan naar een model met een dikke of dunne dikte, afhankelijk van uw behoeften. Verder kunt u kiezen voor een braadpan met een afgeronde of platte bodem, afhankelijk van uw behoeften.
Let bij het uitzoeken van de beste braadpan op de prijs, de fabrikant en het gebruikte materiaal. Na dit onderzoek kunt u de beste roestvrijstalen pan voor uw behoeften kiezen.