Deze inzending benadrukt het verschil tussen ambachtelijke kaasmakers (die op kleine of grote schaal kaas produceren en verkopen in de detailhandel of in supermarkten) en commerciële kaasmakers. Als je in de laatste groep valt, ben je niet echt een ambachtsman, maar je verdient zeker wat geld in de detailhandel.
kaasmakers voor op tafel of commercieel gebruik – die worden gebruikt om producten in huizen en restaurants te produceren – hebben een kenmerkende, handgemaakte stijl. Handgemaakte kaas wordt overal van 3-9 jaar gerijpt, nauwelijks helemaal opnieuw gemaakt, met slechts kleine hoeveelheden melk of water toegevoegd tijdens het mengen. Het is extreem scherp en heeft een heerlijke geur. Commerciële kaasmakers gaan zelfs nog verder en gaan vaak zelfs zover dat ze het product lekker laten smaken door vinylchloride aan de cultuur toe te voegen. Hoewel dit proces niet per se de best smakende manier is om kaas te maken, zou het karakter aan het product toevoegen, waardoor het anders smaakt.
Kaasmakers gebruiken de oude kaasmethode om iets te maken dat letterlijk in iets anders verandert! In feite doen de meeste kaasmakers er alles aan om ervoor te zorgen dat hun producten uniek zijn, want dit is wat hen definieert.
Er zijn twee basismanieren om kaas te maken. Om boter of kaas te smelten tot een vloeibare kaas of kaas in poedervorm, en om de vloeibare kaas of kaas in poedervorm uit een blok kaas te persen. Deze twee soorten onderscheiden zich door de methode die wordt gebruikt om ze te maken.
De gesmolten boterkaas wordt zachte kaas genoemd, terwijl harde kaas overblijft na extrusie. Dit is ook een fundamenteel verschil tussen harde kaas en zachte kaas.
De meeste fabrikanten van rauwmelkse kaas zeggen dat harde kaas de beste is die je kunt kopen. Rauwmelkse kaas wordt gemaakt van de melk van koeien die op het platteland worden grootgebracht, en hoewel niet zo hoog als verse boerderijkazen, is het gezonder dan de boerderijverse kaas. Het wordt gemaakt door de inhoud van de melk, voorafgaand aan pasteurisatie en soms na pasteurisatie. Het heeft een kenmerkende geur waardoor veel mensen denken dat het afkomstig is van de plaatselijke melkkoningin. Dit is niet noodzakelijk waar; zolang de melk afkomstig is van zeer ijverige koeien die grote melkstromen produceren, kunt u er zeker van zijn dat rauwmelkse kaas knapperig is en goed smaakt.
Het kiezen van de beste kaas is lastig. Er zijn zoveel verschillende merken en soorten beschikbaar dat een schijnbaar koopje toch niet zo'n goede deal is.
De beste kaas is er een die is gemaakt van smeltkaas, of van melk die het proces van pasteurisatie heeft ondergaan. Dit soort productie houdt het vet- en cholesterolgehalte van de melk of kaas laag genoeg om deze baby lekker te maken zonder zijn natuurlijke eigenschappen op te offeren. Smeltkaas wordt gemaakt door kaas te maken, wat een methode is waarbij emulgerende oliën en hars worden gebruikt om het poreus te maken. Hierdoor behoudt de kaas zijn smaak en zijn hydraterende eigenschappen terwijl hij nog steeds door het pasteurisatieproces gaat. Terwijl pasteurisatie de micro-organismen doodt die in de melk worden vastgehouden, wat de beste manier is om kaas te maken, behoudt het laatste proces zijn smaak en voedingsstoffen. pasteurisatie is ook verantwoordelijk voor de onderscheidende smaak die afkomstig is van de Crown Ham Gigli-collectie.
Met ongeveer $ 40 voor een halve kilo wordt de Soyto Fiber-kaas beschouwd als de beste die je kunt kopen. Zoals alle goede cheddars, is het moeilijk om het precies als een high-end kaas te laten smaken. Net als een geweldige kaas is hij scherp, hoewel een beetje milder dan de kaas die rond de $ 70 – $ 80 wordt geproduceerd.
Of je nu kiest voor Amerikaanse whey of een knock-off, het gaat erom dat je kaas net zo goed als de kaas moet kunnen maken door veel minder geld uit te geven. Geloof me niet? Kijk maar eens naar enkele van de andere geweldige kaas gemaakt van de melk van koeien in Tuolumne, Californië.
Een goede kaas is iets bijzonders, zowel voor u als voor uw gasten. In plaats van naar de lokale boerenmarkt te gaan, wat een snel ritje in de auto kan betekenen of iemand betalen om het huis schoon te maken als je er niet bent.